Slingrede over Vilsundbroen: 50-årig med høj promille mistede kørekortet

Modelfoto: Rigspolitiet

100%

POLITI: En 50-årig kvinde fra Nykøbing mistede torsdag aften førerretten efter kørsel i bil med alt for høj promille.

Kort før klokken 18 observerede en anden bilist, en borger fra Sydthy, den 50-årige foretage slingrende kørsel hen over Vilsundbroen i retning mod Thy. Borgeren anmeldte sagen til politiet klokken 17.52 og fulgte efter for at guide politiet videre, og klokken 18 blev den 50-årige standset i Tilsted.

– Hun blev skønnet beruset og pustede op på en høj promille. Den var så høj, at hun også administrativt fik inddraget førerretten på stedet, fortæller Niels Kristensen, politikommissær ved lokalpolitiet i Thisted.

Den 50-årig morsingbo blev efterfølgende taget med til Thisted Sygehus for udtagning af blodprøve til endelig afgørelse af promillens størrelse.

 

Glade for borgeres opkald

Det er tredje gang inden for få dage, at lokalpolitiet i Thisted standser en bilist med meget høj promille. To af tilfældene har haft relation til Mors, hvor en 44-årig kvinde forleden mistede både bil og førerret efter ved Vils at være blevet stoppet med en promille på over 2,3.

Niels Kristensen har dog ikke noget bud på, om der er tale om en stigende tendens.

– I denne uge har der været tre, hvor den har været over 1,2 – og det er mange. Men om det er over statistikken, har jeg svært ved at sige, siger han, men sender samtidig ros til de borgere, der reagerer på mistanke om spirituskørsel.

– Det er noget, vi er meget opmærksomme på, og vi er glade for de henvendelser, der kommer, for det er det her, der er farligt i trafikken, siger han og tilføjer:

– Vi får daglige henvendelser omkring det, og mange gange er der ikke alkohol i det. Men vi kører hellere ud en gang for meget end en gang for lidt og kontrollerer, hvis man bemærker en usikker billist.

Politikommissæren fortæller, at man som borger ikke skal være nervøs for, om man bliver trukket ind i en politisag, hvis man anmelder mistanke om spirituskørsel. Det er kun, hvis man eksempelvis har set spritbilisten påkøre et vejskilt, at man kan blive bedt om at fortælle nærmere.

– Så er man nødt til at bruge borgerens observationer, men hvis der ikke er sket andet, end at bilen er ført slingrende, tager politiet sagen – og så er man blot anmelder på den, siger Niels Kristensen.

LÆS OGSÅ: 44-årig kvinde stoppet med tårnhøj promille

FAKTA

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at over halvdelen af dem, der bliver sigtet for spirituskørsel, kører med en promille, der risikerer administrativ frakendelse af kørekortet på stedet.
I perioden 2018-2022 sigtede politiet 27.804 personer i Danmark for at have kørt spritkørsel i et motoriseret køretøj. Af dem havde 52 procent en promille over 1,2.
Kilde: Sikker Trafik.
POPULÆRE ARTIKLER LIGE NU:
Handl lokalt og vind lækre præmier!
Pludselig bryder solen igennem
Caspar Ryttergaard: – Jeg har altid elsket både at lytte til og at spille musik

Ingen resultater