I går måtte politiet to gange til Flade

Modelfoto: Kim Matthäi Leland

100%

POLITI: Mandag aften den 15. maj 2023 klokken 20:15 tikkede en anmeldelse ind hos Midt- og Vestjyllands Politi i Thisted. Anmeldelsen kom fra Flade, hvor en borger havde set et større bål på adressen Stensagervej 15 (det gamle mejeri i Flade). Politiet ankom til adressen og mødte to unge mænd på 23 og 20 år bagved bygningen. Ingen af mændene er tilmeldt med adresse på stedet. Da politiet ankom, kunne de konstatere, at det var affald, som de to mænd var ved at brænde af, og de blev derfor bedt om at slukke bålet. Politiet forlod herefter adressen.  

Klokken 22:30 måtte politiet så endnu engang afsted fra Thisted til Flade. Endnu en anmeldelse tikkede ind, for der var fortsat gang i affaldsafbrændingen ved Mejeriet. Politiet mødte igen de to mænd på stedet, og bad dem endnu en gang om at få slukket bålet.     

I følge politiets døgnrapport blev de to mænd ikke sigtet for overtrædelse af beredskabsloven, men der kan være en sigtelse på vej. I så fald vil de to mænd modtage en bøde. 

 

FAKTA
Beredskabslovens § 71 giver politiet mulighed for at give folk et økonomisk rap over nallerne, hvis de starter en brand på grund af uagtsomhed. Under normale omstændigheder vil en overtrædelse af paragraf 71 udløse en bøde på mellem 1500 og 3000 kroner afhængig af skadens omfang
§ 71:
Den, der ikke udviser tilbørlig forsigtighed med ild, lys, tændstikker, aske, brandfarlige stoffer, og hvad der i øvrigt kan fremkalde eller befordre brand, eller undlader at påse, at personer, der hører til den pågældendes husstand eller virksomhed, udviser sådan forsigtighed, og
Den, der som ejer eller bruger af elektriske anlæg eller andre lys-, varme-, kraft- eller maskinanlæg, som kan fremkalde eller befordre brand, benytter sådanne anlæg eller lader dem benytte, uanset at de ikke er i forsvarlig stand.
Kilde: danskelove.dk

 

LÆS OGSÅ:

Tre præster har rundet 100 år på Mors – til sammen
Tore Müller: Det handler om tilpasninger ikke om besparelser
Folkeskoleeleverne på Mors har udsigt til en ekstra fridag i juleferien

 

 

Ingen resultater