BELØNNINGSMEDALJE: Stemningen var både royal og jovial, da Tove fik sin flotte hæder

40 år på Kunststof-Kemi blev markeret af direktion, bestyrelse og medarbejdere i fællesskab, da Tove Dahlsgaard Jensen fik overrakt Den Kongelige Belønningsmedalje.

IMG_8500-aspect-ratio-1232-802

Tove Dahlsgaard Jensen fik en sjælden og ganske særlig hæder, da hun mandag besøgte sin arbejdsplads igennem 40 år.

100%

HÆDER: – Er du ny her?

En munter tone bliver slået an, da Tove Dahlsgaard Jensen tager imod et af mange glade håndtryk under et besøg på sin gamle arbejdsplads.

Hun er på ingen måde ny hos Kunststof-Kemi. For en måned siden gik hun på pension efter 40 år som bogholder i virksomheden på Ringvejen i Nykøbing. Det er anledningen til både den muntre tone og hendes besøg denne mandag, som har ført til et sammenrend af medarbejdere, der vil hilse på deres tidligere kollega.

Og som frem for alt vil sige et stort tillykke til hende.

For Tove skal have overrakt intet mindre end Den Kongelige Belønningsmedalje for sine mange år som økonomiansvarlig hos Kunststof-Kemi, hvor man i dagens anledning har fundet de høje champagneglas frem og ikke mindst det både joviale og royale humør.

Stig Lausten, medlem af bestyrelsen og direktør for dagens hovedperson igennem alle årene, følger trop, da han byder velkommen. Det gør han med oplæsning af det ærefulde brev fra Ordenskapitlet og en tilføjelse om, at Tove nu skal over og besøge kongen. Den royale forbindelse må have mindet ham om det berømte afsnit om Lauras store dag i tv-serien Matador, for lidt senere bedyrer han, at ingen har spist af den kransekage, der nu sendes rundt i lokalet.

Også adm. direktør Anders Bødker Olesen tager ordet. Det gør han med en afsløring om, at der på Mors såvel som i Korsbæk opstod et mindre drama omkring den kongelige hæder. For da virksomheden søgte Kongehuset om hæderen til den trofaste medarbejder, viste der sig at være uventet tvivl om hendes tilknytning. En tvivl, der havde sin årsag helt tilbage til hovedpersonens ansættelse i 1984.

– Det viste sig, at der var en slåfejl ved cpr-nummeret i hendes ansættelseskontrakt. Til min erindring er det den eneste fejl, Tove har lavet i 40 år, så det er godkendt, lyder det.

– Men vi er glade for, at det lykkedes. Vi nåede det ikke, inden du stoppede, men så kan vi jo se dig igen, tilføjer Anders Bødker Olesen om den populære nu forhenværende medarbejder.

 

Har nydt alle årene

Hun tager imod roserne, lykønskningerne og de sjove bemærkninger i samme venskabelige ånd, som de er ment. Og hun skåler taknemmeligt og fordøjer applausen.

Lidt efter får hun selv ordet.

– Da jeg startede i 1984, var der ikke så mange medarbejdere, så der kom man hurtigt til at kende dem. Men som årene er gået, er der kommet flere og flere, siger hun og beskriver sit job som “dejligt udfordrende, krævende og selvstændigt.”

Hun har nydt alle sine år og aldrig været ked af at tage på arbejde, lyder det. Så det er også med vemod, hun har sagt farvel – om end hun tilføjer, at hun er ved at vænne sig til sin nye tilværelse.

– Tak for nogle rigtig gode og dejlige år på Kunststof-Kemi, siger Tove og får et kollektivt svar fra direktion og medarbejdere i kor:

– I lige måde!

 

Ønskejob med stor udvikling

Tove Dahlsgaard Jensen er 68 år og kan uden den mindste dårlige samvittighed forlade arbejdsmarkedet med vished om, at hun har bidraget med skat til det samfund, der har udviklet sig omkring hende.

For 50 år siden begyndte hun som kontorelev på Erslev Mejeri. Her var hun i 10 år, inden stillingen som økonomiansvarlig på Kunststof-Kemi blev hendes. Og her har hun været med til at håndtere finanserne i en mastodont med en årlig omsætning på den høje side af en halv milliard kroner.

Tove beskriver jobbet som et ønskejob – også med en løbende udvikling over papir og telex til EDB og internet. Og igennem alle årene har hun håndteret diverse omstillinger og – helt uden selv at have det i tankerne – taget skridt for skridt imod den royale anerkendelse.

– Det er fantastisk. Jeg har aldrig drømt om, at jeg skulle have Belønningsmedaljen, så det er rigtig stort, siger hun, da hun over for KunMors sætter flere ord på dagen.

Og da hun ser tilbage på 40 år med chefen inden for rækkevidde tæt på hendes eget hjørnekontor i den flotte bygning.

Det sætter hun også pris på. Og erfaringen sender hun gerne videre til andre virksomheder:

– Det er jo dejligt, at der ikke er længere til ledelsen, end at man altid kan få fat på dem, siger hun.

 

Kompetencerne rigtigt fordelt

Den tilfredshed synes at gå begge veje. For under fejringen lader også bestyrelsesformand Bent Willumsen et ord falde, da han gør opmærksom på, at det nok var meget godt, at det var Tove og ikke Stig, der håndterede bogholderiet i Kunststof-Kemi.

– Jeg tror, kompetencerne var rigtigt fordelt, siger han, mens champagnen endnu står højt i glassene.

Det gør den også, da Stig Lausten sætter ord på Toves taknemmelighed:

– Du har også været heldig med din chef, siger han og får et svar i samme venlige tonefald, da modtageren af Den Kongelige Belønningsmedalje sender ham et smil og siger:

– Jeg har også været glad for at have dig som chef.

FRIKØBT ARTIKEL

Denne artikel er frikøbt til læsning for alle med eller uden abonnement. Du kan også frikøbe en artikel på KunMors. Kontakt os for pris og vilkår på tlf.: 3195 3108 / e-mail: kunmors@kunmors.dk.

Champagneglassene var i brug, og stemningen på Kunststof-Kemi levede op til anledningen.

 

Anders Bødker Olesen, adm. direktør i Kunststof-Kemi, lykønskede modtageren.

 

Stig Lausten, direktør for Tove Dahlsgaard Jensen igennem 40 år, nød den royale anledning til joviale bemærkninger.

 

Bestyrelsesformand Bent Willumsen fik æren af at overrække medaljen.

 

Tove Dahlsgaard Jensen med medaljen foran arbejdspladsen, hvor hun med 40 års indsats har gjort sig fortjent til royal hæder.

 

Nu kan den tidligere økonomiansvarlige se tilbage på sin store dag med Den Kongelige Belønningsmedalje som minde.

 

Ingen resultater