Politiet med opfordring: Overhold hastighedsbegrænsningerne på fjorden

Foto: Yuriy Bogdanov (Unsplash)

100%

LIMFJORDEN: Onsdag den 26. juni modtog lokalpolitiet i Thisted en anmeldelse om en vandscooter, der sejlede markant hurtigere end det tilladte tæt på kysten i Thisted Bredning. Vandscooteren sejlede ud for Simons Bakke i Thy.

Ifølge loven må man maksimalt sejle med en hastighed på 5 knob, hvis man er inden for 300 meter fra kysten. Reglen er indført for at beskytte både dyreliv og badende gæster. Men det ser ud til, at nogle sejlere ignorerer lovgivning og sætter farten op, hvilket kan være farligt.

Politiet i Thisted udtrykker derfor bekymring over den manglende respekt for reglerne,

– Den her scooter sejlede markant stærkere. Vi har ikke noget at gå efter i den sag her, men vi vil gerne komme med en general opfordring til, at folk tænker over at overholde de gældende regulativer i forhold til speedbåd- og vandscooter-sejlads ude på fjorden. Der er altid nogen, der synes det er lidt sjovere, at give den gas tæt på kysten, men det må man altså ikke, understreger politikommissær Henrik Skriver Jensen fra lokalpolitiet i Thisted.

Høj hastighed på vandscootere tæt på kysten kan få alvorlige konsekvenser. Derudover kan vandscootere ikke bremse på samme måde som biler, hvilket gør det endnu vigtigere at holde sig til de foreskrevne hastigheder, oplyser Henrik Skriver Jensen fra lokalpolitiet i Thisted.

– Det kan blive farligt, og selvom man hurtigt kan tage farte af, så er der jo ikke bremser på samme måde på sådan et apparat, som på en bil.

Politiet opfordrer derfor alle, der færdes på vandet, til at respektere fartgrænserne og tage hensyn til andre.

 

POPULÆRE ARTIKLER LIGE NU:

OPHAV skifter fokus og skærper sit formål
Limfjordens Skole er nu klar til opskrivning og sender live på Facebook i aften
Ingen badeforbud på Mors: Sådan overvåger kommunen badevandskvaliteten

Ingen resultater