Brandbiler blev sendt til Erslev for at slukke haveaffaldsbrand

Modelfoto: Rigspolitiet

100%

ERSLEV: Mandag den 8. januar 2024 kl. 20:35 blev lokalpolitiet kaldt til en mindre brand på Vilsundvej. Ved ankomst kunne politiet konstatere, at der var blevet antændt en mængde haveaffald ved en udlejningsejendom. 

Politikommissær Henrik Skriver Jensen udtaler: 

– Som privatperson er det ikke – sådan uden videre – tilladt at afbrænde haveaffald. Indsatslederen til stede i går konstaterede, at der ikke var indhentet tilladelse til at afbrænde haveaffald.  

Brandvæsnet kom til stede med tre slukningskøretøjer, indsatslederen må derfor have ment, at der var ild nok. Politikommissær Henrik Skriver Jensen udtaler videre: 

Da det er en udlejningsejendom, har vi ikke kunnet fastslå, hvem der har antændt bålet. Det kan også være nogen, der tilfældigvis kom forbi. For øjeblikket har vi ingen yderligere oplysninger om sagen. 

Politiet kan altså ikke umiddelbart fastslå, hvem der startede branden med haveaffald, men ilden blev slukket, og der var ikke yderligere involvering fra politiets side. 

Der blev ikke påvist nogen skader på ejendommen i forbindelse med branden. 

 

Regler for afbranding af haveaffald

Det er som udgangspunkt forbudt at afbrænde affald, herunder også haveaffald, i Morsø Kommune. Afbrænding af forbrændingsegnet affald er ifølge Affaldsbekendtgørelsen1 kun tilladt på dertil godkendte affaldsforbrændingsanlæg. Forbuddet mod afbrænding af affald gælder også for haveaffald. Med haveaffald menes grene og lignende fra beskæring af havens træer og buske og opsamlet kvas, visne blade, ukrudt samt andre plantedele. En undtagelse fra forbuddet mod afbrænding af haveaffald er Sct. Hans aften. Affald skal genanvendes, og kan komposteres på egen grund eller afleveres på Genbrugspladsen på Nørrebro 196, 7900 Nykøbing Mors. (Kilde: Morsø Kommune)

 

Hyggebål

Det er tilladt for alle at tænde et bål, til rekreative formål, af rent tørt ubehandlet træ. Lejrbål mv. må afbrændes på særligt indrettede bålpladser med bålsted på under 80 cm i diameter – under hensyntagen de vejledende afstandskrav og de ’generelle bestemmelser for afbrænding’. Der må ikke brændes affald af (f.eks., haveaffald, husholdningsaffald og emballage) eller behandlet træ (imprægneret, malet eller lakeret).

Se alle regler for afbranding i Morsø Kommune her

POPULÆRE ARTIKLER LIGE NU:

Trine Bang forlader Kulturmødet Mors – nu begynder jagten efter en ny direktør
Svend Erik Jørgensen trækker sig tilbage. Nu overtager hans datter, 36-årige Nina Øvig Larsen, styringen af Perlen
Afgørende øjeblikke: Fortællingen om Tommy og Kim: “De må aldrig blive glemt”

 

Ingen resultater