Foredrag: Dannelse i en brydningstid

100%

 

ANNONCØRBETALT INDHOLD


Har du gjort dig tanker om dannelsesbegrebet? Og måske om den forandring, synet på dannelse står i midt i en brydningstid?

På tirsdag kan du møde en, der har. Det er Lise Korsgaard, sekretariatsleder i Grundtvigsk Forum, der kommer til Nykøbing for at holde et foredrag med titlen: “Dannelse – Grundtvig”.

Grundtvigsk Forum er en almennyttig forening, der ejer og driver huset Vartov i København ud fra en ambition om at blande Grundtvigs tankesæt ind i den buldrende nutid. Hun i mere end 15 år arbejdet med folkeoplysning og kulturformidling på både professionelt og frivilligt niveau, og i perioden 2011-2020 var hun en del af direktionen på Statens Museum for Kunst.

Lise Korsgaard har på Dansk Folkeoplysnings Samråd beskrevet sit ønske om at gøre formidling af kultur til en sag for flere og flere flere forskellige mennesker.

“Jeg drømmer om at bidrage til en udforskning og en fortsat udvikling af folkeoplysning som lys og lyst.
Oplysning springer, stråler og vokser, skrev Grundtvig, og netop den aktive handling i folkeoplysningen er en nøgle til at skabe oplysning, der inkluderer flere,” skriver hun i en præsentation af sig selv.

På tirsdag den 7. november er det Nykøbing Mors Højskoleforening, der kan præsentere Lise Korsgaard. Det foregår som altid i Kirkecentret, Kirkegade 2 i Nykøbing. Prisen er som sædvanlig helt i bund, og med i entréen på 50 er både kaffe og kage.


 

Ingen resultater